Köpvillkor

Priser och betalning

Vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Frakt- och betalningsvilkor framgår i kundvagn beroende på vad som valts.

Eftersom vi är offensiv vid inköp av produkter och att vår prissättning i webbutik baseras på inköpspris kan priser förändras både upp och ner. Priserna i webbutiken ligger ca 10-20% under installationsdelens priser, som installatören har företaget andra garantiåtaganden, ”påplatsgaranti” vilket innebär att vi kommer och byter allt trasigt under garantitiden.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

När du utnyttjat din ångerrätt: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Reklamation, garantier och service

Spindel lämnar 1 års garanti på alla varor om inget annat anges. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom garantitiden om produkten ej skadats av handhavandefel. När det gäller hårdvara gäller respektive tillverkares garanti, Spindel lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade.

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina person/företagsuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Normalt gäller 3-5 dagars leveranstid. Vid längre leveranstid meddelas detta i mail, det gäller vissa produkter som vi tar direkt från leverantör eller ett grossistlager.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet: Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Support

All support för produkter köpta genom Spindel webbutik sker till info@spindel.nu.